Outdoorkleding voor kinderen – Gids

Kinderen ontdekken graag de buitenwereld. Ze houden ervan om in de modder te spelen, dingen te verzamelen om te onderzoeken en alle wonderen die de wereld te bieden heeft in handen te krijgen. Als ouders moeten we deze gewoonte aanmoedigen. Het is een van de processen waardoor kinderen intelligentie leren en ontwikkelen.

Terwijl onze kinderen de wereld verkennen, maken we ons als ouders meestal zorgen over hoe we ze tegen de elementen kunnen beschermen.

Hier zijn een paar eenvoudige regels voor outdoorkleding voor kinderen:

 1. Houd het simpel en goed. Veel ouders dragen flitsende of outdoor kleding kopen die hun kinderen totaal niet bedekken. Zoek een merk dat bescherming, veelzijdigheid en stijl biedt.
 2. Vergeet niet zonnebrandcrème aan te brengen als kinderen in de zon spelen. Een jonge huid is het meest gevoelig voor schadelijke UV-stralen. Zonnebrandcrème moet worden gebruikt op regenachtige dagen en zelfs in de winter. Kies in deze vochtige tijden voor een waterdichte ondergrond.
 3. Zorg ervoor dat je waadbroek en jas de juiste maat hebben en comfortabel zitten. Kinderen zijn vatbaar voor verkoudheid en hebben goede bescherming nodig.
 4. Voor jongere kinderen is een aantrekbroek beter dan een broek met ritssluiting. Jonge kinderen hebben vaak moeite met het hanteren van ritsen en kunnen er met hun gevoelige vingers tussen komen.
 5. Als het weer kouder wordt, controleer dan je waadbroeken en jacks op klittenband aan de manchetten en aan de uiteinden van je broek. Als deze niet beschikbaar zijn, zorg er dan voor dat u elastische gestikte banden op de manchetten en broekspijpen hebt voor een nauwsluitende, comfortabele pasvorm op zijn best.
 6. Geschikt schoeisel moet worden gedragen voor de activiteit. Kindervoeten zijn erg zacht, zodat ze gemakkelijk elk kiezelsteentje of scherp glas kunnen snijden. Draag stevige schoenen in de winter, laarzen in het regenseizoen en sandalen in de zomer.
 7. Laat kinderen niet op blote voeten lopen op onbekende plaatsen. Je weet niet welke insecten zich in het gras of de grond verbergen.
 8. Voor baby’s en peuters kan een waterdicht alles-in-één pak met capuchon de voorkeur hebben boven aparte waadpakken en jassen.
 9. Zoek bij het winkelen voor outdoorkleding voor kinderen naar materialen die zacht en licht zijn, maar toch gemaakt van stevige materialen die bestand zijn tegen het rukken en rukken van spelende kinderen.
 10. Koop voor jongere kinderen een broek met ingenaaide elastische voetbeugels. Deze gaan onder de Wellington door zodat je niet vast komt te zitten als je door modderige gebieden loopt.
 11. Als uw kinderen niet te jong zijn, laat ze dan gaan winkelen en beslissen wat ze willen dragen. De meeste ouders weten dat wat hun kinderen kiezen meestal is wat ze altijd graag dragen.
 12. Kies waterdichte kleding die in de machine gewassen kan worden. Dit is niet alleen handig, maar het is speciaal ontworpen om je wasmachine te helpen gras- en natte moddervlekken gemakkelijk te verwijderen.
 13. Zorg er bij aankoop van een waterdicht pak voor dat de naden gelast zijn voor volledige bescherming.
 14. En tot slot, kijk veel rond voordat u beslist wat u gaat kopen. Er zijn ook tal van online winkels voor kinderen die van buiten houden en de moeders en vaders die van hen houden.
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.