Waarom het nemen van een vliegerles u geld kan besparen en u sneller kan laten leren kitesurfen!

Als je geïnteresseerd bent om te leren kitesurfen, vraag je je waarschijnlijk af of je een kiteles wilt nemen of niet. Er zijn genoeg instructievideo’s en handleidingen… waarom leer je het jezelf niet gewoon? Elke goede instructievideo of handleiding zal je vertellen dat de veiligste en snelste manier om te leren kitesurfen is door kitelessen te nemen. Natuurlijk is een video geweldig om je te herinneren aan de dingen die je tijdens je vliegerles hebt behandeld, maar je zou nooit moeten proberen alleen van een video of handleiding te leren… Waarom? Lees verder….

Vliegeren is iets dat de meeste kinderen in hun leven hebben gedaan, maar nu wordt het beter. Het is nu een van de nieuwste, maar snelst groeiende Kiteboardspot The Hague populaire watersporten voor sensatiezoekers. Als je windsurfen hebt geprobeerd, dan is dit de volgende stap voor spanning en sensatie.

Vliegeren is een passief veilig spel. Als je de ene echter voor andere doeleinden gebruikt, kan het spannend zijn. Het gebruik van vliegers voor voortstuwing is afkomstig van de Chinezen en de wortels gaan terug tot de 14e eeuw.

In de jaren 1800 werden vliegers gebruikt om schepen en karren voort te stuwen en toen we verder gingen naar de jaren 70, werden Kevlar en Spectra vliegende vliegers gemaakt, waardoor ze beter controleerbaar en efficiënter werden met meer vliegertractie. In de jaren 80 werden vliegers gecombineerd met sneeuwski’s, rolschaatsen, kano’s, schaatsen en waterski’s.

Omdat mensen altijd iets nieuws vinden, is het gebruik van powerkites ontwikkeld om een berijder het water op te trekken met een klein surfboard of kiteboard. Iets radicaals uit iets simpels.

De ontwikkeling van kitesurfen is doorgegaan naarmate er betere ontwerpen naar voren kwamen. In november 1984 werd het eerste opblaasbare ontwerp gepatenteerd. Sindsdien is het door veel bedrijven gebruikt om hun eigen producten te maken.

In 1997 werd het vliegerontwerp “Wipika” ontwikkeld en verkocht. Het had voorgevormde opblaasbare buizen en het eenvoudige hoofdstelsysteem dat hielp bij het opnieuw lanceren in het water. In 1997 werden kiteboards ontwikkeld en vervingen de ski’s. In 1999 veranderde kitesurfen in een mainstream sport. De eerste wedstrijd vond plaats in Maui in september 1998 en sindsdien zijn er veel scholen ontstaan die kitesurfen onderwijzen.

Kitesurfen geeft de onverschrokken watersportliefhebber de kans om het water op te gaan wanneer de wind waait, aangezien de uitrusting draagbaar en gemakkelijk te vervoeren is. Het is niet alleen leuk om te doen, maar soms ook spectaculair om naar te kijken.

Veiligheid

Het allergrootste probleem hier is veiligheid, het nemen van een vliegerles zorgt ervoor dat je de basisprincipes van veilig vliegeren leert en geen bedreiging wordt voor jezelf en andere gebruikers van het strand. Er staan hier echt 2 verschillende zaken op het spel, de eerste en meest voor de hand liggende is dat je jezelf of iemand anders geen pijn wilt doen. U staat op het punt uzelf vast te binden aan een door de wind aangedreven krachtige motor en als u niet weet hoe u deze moet besturen en niemand heeft om u door de fijnere aspecten te leiden, kunt u gemakkelijk uzelf of enkele onschuldige omstanders schade toebrengen. Geloof me, ik heb geprobeerd het mezelf te leren en heb nog steeds de littekens om het te bewijzen! De tweede reden is iets minder voor de hand liggend maar wordt steeds belangrijker naarmate het kitesurfen groeit. Het “recht om te rijden”, dat wil zeggen het recht om op een bepaald strand te verschijnen, je kite op te pompen en te gaan kitesurfen, wordt in steeds meer gebieden bedreigd, omdat gemeenten genoeg hebben van ongelukken op het strand veroorzaakt door roekeloos gedrag van kitesurfers of het veroorzaken van verwondingen door niet te weten wat ze doen. In plaats van te proberen de sport te controleren, leggen de meeste gemeenten gewoon een kitesurfverbod op het strand op. Word NIET een van deze mensen die kitesurfen verbannen krijgen op je plaatselijke strand omdat je jezelf probeert te leren en duidelijk niet weet wat je doet. Tijdens je kiteles houdt je instructeur jou en de mensen om je heen veilig, maar wat nog belangrijker is, hij wijst je op fijnere details over wat wel en niet kan worden gedaan op je strand, kitesurfetiquette en een paar eenvoudige punten om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt een verantwoordelijke kitesurfer en welkom lid van de gemeenschap in de toekomst.

Geld

Een vliegerles nemen kan je zelfs geld besparen. Een kitesurfinstructeur zal je verschillende uitrustingen demonstreren en je advies geven over wat je moet kopen als de tijd daar is. De meeste kitescholen hebben ook een systeem waarbij ze tegen een sterk gereduceerd tarief school- en ex-demokits aan studenten proberen uit te fietsen. Deze kit is over het algemeen op maat gemaakt voor beginners, dus je kunt vaak direct na je kiteles een koopje doen.

Frustratie

De grootste emotionele reden om vliegerles te nemen, is om jezelf de frustratie en vernedering van leren met vallen en opstaan te besparen. De meeste mensen die zichzelf proberen te leren, leren nooit kitesurfen, de meesten geven het halverwege op uit frustratie. Als je serieus bent over leren kitesurfen… zorg er dan voor dat je een vliegerles neemt.

Sam Guest is een IKO Kitesurf Head Instructor die momenteel werkt in Tarifa, Spanje. Hij heeft 10 jaar ervaring in de watersportindustrie en heeft een passie voor het leven, de oceaan en het helpen van mensen om het meeste te halen uit wat ze hebben.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.